SMS-inlägg

img_1966 (MMS)


Sista dagen på året 2011!

Ja jag har ju tjatat om hur snabbt det här året har gått och jag kan faktiskt inte förstå att det är årets sista dag imorn, men jag längtar, 2012 ska bli mitt, familjens, vännernas och mina bekantas år, det här året har av någon konstig anledning bara varit ett konstigt mellanår som man helst vill glömma, men många saker tar jag också med mig =)

Jag känner mig piggare i förkylningen men är fortfarande så pass täppt i näsan så att jag ibland knappt kan andas och det bara rinner och rinner hela tiden, men jag har bestämt mig för att vakna upp imorn bitti pigg och frisk då jag ska jobba på Chilli och både ska öppna och stänga butiken innan det är dags för årets sista mys med onyttigheter med mina nära och kära hemma hos Johan och Nelson.

Ja och mitt löfte som jag har gett MÅNGA gånger har ju varit att börja träna hårt och regelbundet och äta nyttigt, men det bryts om och om igen.
Men det senaste halvåret har varit ett helvete för mig med min mage, nacke, skuldra och ja typ hela min kropp och jag har varit sjuk och hemma ofta och det är jag trött på nu, å jag VET att med träning, bra sömn, regelbundna intag av mat och tider över lag, så kommer jag att må så mycket bättre, så nu är det inget val längre. Nu är det bara att ge sig f-n på det.

Ett annat löfte är att börja spara, ja jag ska göra upp en budget för varje månad och få lite mer ordning, för det här året ska jag få ihop pengar och gå min nagelutbildning.
Japp innan 2013 kommer ska jag ha gått min utbildning ELLER jag ska iallafall vara på GOD VÄG med att spara, så när 2013 kommer, så kan jag gå min utbildning. =)

SEN ett annat löfte det är att jag och Tommy äntligen ska få nå våran dröm, Glorious Inc ska lyckas och vi ska äntligen få bli stora, japp det bestämmer jag mig för nu.
Ja men snart släpper vi ju våran andra singel tillsammans med Dinah Nah och våran första musikvideo, gaaah det ska bli så spännande!
Håll utkik här och håll tummarna för att ni snart får se och höra oss ÖVERALLT! =)

Jag har precis färgat mitt urtvättade oranga hår, haha ja det var riktigt illa nu, men nu är det rött igen!!! Å så här blev det (det är kanske inte lika klarrött, då bilden är redigerad i en app som heter Camera+) Men nu är det rött och fräscht igen.
Jag ÄLSKAR att vara rödhårig så det är absolut något jag kommer att fortsätta med, trots att det bara håller i typ en vecka! ;)


Älskling är med grabbarna ikväll och jag ska snart gå och sova så att jag orkar jobba imorn!

Jag hoppas verkligen att er sista dag på det här året kommer att vara grym och att ni får fira in det nya året med nära och kära!

GOTT NYTT ÅR alla fina läsare,
ta hand om er och ha ett grymt slut och en bra början på det nya året!
Vi syns 2012, tack för att ni finns!

Kärlek från mig till er <3





Blääää så tråkigt!

Jag är fortfarande sjuk och det känns på allvar FÖRJÄVLIGT!!!!
Vi har semester och vi kan inte göra ett skit, å jag som trodde jag skulle bli frisk på en dag med ipren, vitaminer, nässpray och strepsil, men icke sa nicke =(

Å stackars Max då, igår skulle vi ha gått på bio, å idag gått på Libanesisk restaurang, men jag måste stanna hemma, annars blir jag inte frisk till Nyår, å jag vägrar vara sjuk då ju!
Så vi sitter hemma och gör ingenting, det är mysigt det också eftersom vi får vara med varandra, men jag vill inte smitta Max så jag får hålla mig undan =(

Men men håll tummarna för att jag blir frisk så blir jag glad! =)




Sjukling!



Igår efter shoppingen i Nacka Forum när vi kommit hem så kände jag mig snorig, men jag tänkte att det är väl bara just nu, a jo tjena, nej idag när jag vaknade hade jag nackont, var snorig, hade ont i halsen och kände mig hängig.
Och nu ligger jag här i sängen med feber och är helt slut.
På min SEMESTER =( det är så typiskt när man stannar upp och känner efter hur man egentligen mår då bryter skiten ut.
Måste iväg och skaffa mig nya p-piller på drop in, men sen ska jag hem och kurera mig igen.

Jag ska jobba på Chilli imorn egentligen men jag har sjukanmält mig och hoppas det finns någon som kan jobba, annars får jag bege mig dit helt enkelt!
Hoppas ni mår bra och har en underbar Onsdag!

Blogguppdatering!!! (Långt inlägg)

Ja nu har det varit ledigt från bloggen alldeles för länge! But I´m back! =)

Julhelgen är över och det är snart dags för Nyår, tiden går så sjukt snabbt och snön har fortfarande bestämt sig för att inte närvara, såååå SKÖÖÖÖÖNT!
Ja nu behöver den ju inte alls dyka upp, för nu vill man ha sol och värme igen.

Julafton nere i Nynäshamn var alldeles lagom med nära, kära, god mat, kärlek och en massa mys.
Men vid 23 tiden åkte vi därifrån och syster släppte av oss inne i stan hos Max bror, där julafton fortsatte och vi fortsatte NATTEN med en massa prat, mys och ALKOHOL, hahaha!! Ja jag fortsatte dricka trots att jag hade fått i mig alldeles för mycket redan, ni vet när man bara sitter och pratar och tiden går med ett glas i handen som man fyller på hela tiden och aldrig har tomt, haha!
Så vid 6.30 tiden kom jag, Max och lille Nelson hem (Johan skulle upp och jobba på Juldagen så jag erbjöd honom hundvakt) och med klackar på tog vi en tur i skogen jag och Nelson och Max bara skakade på huvudet, ja det såg nog ganska roligt ut, jag var verkligen BERUSAD, hahahaha!!!!

Så på Juldagen vaknade jag HELT trasig och dagen var totalt förstörd för jag sprang fram och tillbaka på toaletten och ALLT jag åt eller drack kom upp, så inte förens vid 23.30 började jag må bättre men det var bara att försöka sova och hoppas att när jag vaknade upp på annandagen (min födelsedag) så skulle jag må bättre.
Tur att Max och Nelson hade varandra, för jag var inte mycket till hundvakt eller sällskap, usch förstöra en hel dag sådär, det är så värdelöst och min mage klarar ju inte av alkohol så jag förstår inte varför jag inte dricker varannan vatten och MINDRE mängder. Lätt att vara efterklok helt enkelt!

Vaknade upp på annandagen och mådde MYCKET bättre men var ändå mörbultad, storstädningen satt igång och Max gjorde en hallonpannacotta paj och Nelson busade som vanligt! ;)

Vid 14tiden kom det första gänget, en del av min familj, sen vid 16tiden kom nästa, några från Max familj och bästa vännen. =)

Efter en massa mys, fika och FINA presenter så åkte alla hem, även lille Nelson och vi var helt slut så vi slappade i soffan med film och lite gott och jag kunde inte fått en bättre födelsedag, för sålänge min familj är nära så är jag nöjd (tyvärr var det en del av den som inte kunde komma pga sjukdom, graviditet och andra anledningar, men dom fanns i mina tankar ändå.)

Idag är det Tisdag och vi är lediga, japp jag har semester och Max har lov, det är så skönt att bara vara och inte göra någonting, Max gick upp tidigt och träna, jag vågade inte då jag är snorig och inte känner mig bra i halsen, jag vägrar vara sjuk på min ledighet! Men snart så!!! =)

Efter dusch, frukost och fix bar det av till Nacka Forum för lite mellandagsrea shopping, ja vi fick båda pengar i julklapp och jag i present så vi kände att nu är vi värda shopping då vi har haft det lite stramt med ekonomin den senaste tiden och OM vi fynda!!! Eller om jag ska vara ärlig så var det väl mest jag, det är inte så lätt för killar att fynda, jag menar vi har ju Gina Tricot, Bikbok, HM, ja jag kan rabbla upp massor med butiker och även om det finns herravdelningar så är det inte så mycket för och vi båda hade inte riktigt tålamodet att verkligen KOLLA, så vi tog det vi såg som vi gillade, testade och funkade det så fick det följa med hem och dessutom ville älskling att jag skulle välja ut min present i någon av affärerna, så jag valde självklart ut en massa träningskläder som var på rea, då jag ska köra hårt efter Nyår och behöver motivation och OM jag fick, jag vill träna NU! =)

Lägger upp lite bilder som får avsluta detta långa inlägg, jag hoppas ni har haft en underbar jul och att ni får en skön vecka!


En söt present från min Johan, fina kärleksfulla stenar!
Älskar dig!


Smycken från Dyrberg/Kern av pappa, Irene&Lillebror och av dom fick jag även pengar, underbara ni, TACK SÅ HEMSKT MYCKET! Älskar er!

Av Jessika (Johans syster) fick jag JÄTTEFINA smycken från Cubus, bling bling, me like!
Tack sötis!


Av Faster och man fick jag smink och en necessär, perfekt! Tack älskade ni!


Sen fick jag choklad och blommor av storebror, pengar av Max pappa med sambo Lena, pengar, choklad och blommor av min älskade fina Farmor, ja jag fick så mycket fint och jag är så tacksam, TACK så mycket allihopa för att ni förgyllde min födelsedag!






Bilder från dagens fynd!









Nej nu blir det film och MYS!!!
Har ni förstått att jag gillar mys eller??? =)
KÄRLEK





God Jul!

Julafton är här och det är 3-4 plusgrader, snön lyser med sin frånvaro, men det är ganska skönt, men konstigt! Sitter i systers bil på väg ner till Nynäshamn! Nu ska det ätas gott och mysas i MASSOR! Ha en underbar dag!


En liten julhälsning till er från mig dan ...

img_7836 (MMS)

En liten julhälsning till er från mig dan före doppardan!


HELT SLUT!

Så jag orkar inte skriva något inlägg ikväll och imorn blir det full rulle men jag försöker hinna med ett inlägg senare på kvällen! =)
Godnatt och sov gott!!!



Julruschen är i full gång, märks det? Och ...

img_7357 (MMS)

Julruschen är i full gång, märks det? Och just nu är det helt galet och jag älskar det! ;) Men när man väl kommer hem så är man HELT SLUT! Det är så underbart att köra ruschen utan snö, allt blir så mycket enklare då! Köerna gör det däremot inte enklare, alla som ska köpa julklappar tar bilarna, det hade varit snällt om folk hade kunnat lämnat dom hemma just nu, men men! Nej nu måste jag köra vidare, ha det sålänge! :)


Lista till Tomten ;)

Haha nu tänker ni men snälla är inte hon lite för gammal???

Jo det är jag men jag var sugen på att blogga lite mer och hade inte så mycket att skriva om så jag tänkte att jag gör en lista över julklappar och presenter
(jag fyller ju år den 26December)
som jag skulle vilja ha om jag fick frågan vad jag önskar mig, bara för att det är kul och man vet ju aldrig, om man önskar väldigt mycket och hårt, så kanske någon av er som läser min blogg känner för att bara sådär ge mig något av detta jag önskar mig, hahahaha! =)


1. Parfym.




2.
Presentkort på kläder, skor, skönhet, soldusch, behandlingar, inredning, ja presentkort är alltid det bästa.


3. Pengar, som jag kan lägga undan till min nagelutbildning.



4. Köksartiklar, helst ur OBH Nordica-Chilli serien.




5. En rosa handdammsugare.




6. Klocka.




7. Smycken från Laila Bagges kollektion-Rock by Sweden.




8. Maria Montazami handväska.




9. En fin almanacka, typ dagbok/anteckningsbok så jag kan planera lättare år 2012.




10. En fransk bulldogvalp ;)



11. En Rosa Ipad.




12. En hårfön.



Haha det här var ju kul, ja jag skulle kunna fortsätta hela natten, men nu får det räcka, jag var lite väl överambitiös nu bara för att det var kul och det är ju inte dom billigaste julklapparna/presenterna man önskar sig heller! ;)
Listan är lång på saker jag vill ha och ha och ha!!!! =)

Nej nu måste jag sussa!


Filmer vi har sett!

Contagion

Helt okej film men kanske liiiite långtråkig!
Gwyneth Partlow får inte vara med sålänge, men det lilla hon gör gör hon väldigt bra.


 

Abduction


Helt okej den här också, men ingen av dom är filmer man MÅSTE se!

 


3dagar kvar sen är det SEMESTER!!!

Endast 3 härliga jobbdagar kvar sen är det äntligen semester och det ska bli så skönt! =)
Detta året har ju verkligen varit upp och ner och det ska bli underbart att få börja ett nytt som bara ska bli bättre. 2012 here we come!!! =)

Julruschen har kommit igång på jobbet så det är det enda jag gör nu, jobbar, äter, myser med kärleken och sover. Men på Fredag är det sista dagen sen är det JULAFTON, det ska bli så härligt att i år få fira den dagen tillsammans med min familj OCH Max, förra året var vi ju hemma hos Max bror och man och firade med Maxs familj och vänner och det var en otroligt bra dag/kväll/natt med en massa god mat, kärlek och ALKOHOL, haha ja Julafton slutade kl.7 på morgonen.

Det var väldigt konstigt att för första gången i mitt liv fira den utan min familj men vi bestämde oss förra året för att köra varannan jul med min familj och varannan med Maxs familj så i år det dags för min nere i Nynäshamn, det ska bli mysigt att få ha hela min familj samlad, 12 personer blir vi och jag LÄNGTAR!!

Då ekonomin inte är den bästa just nu eftersom jag har varit sjuk mycket, ledig och Max pluggar och det dessutom är slut på fotbollen för terminen just nu så blir det inga julklappar i år tyvärr, vi har verkligen inte möjlighet till det och det är så värdelöst för jag ÄLSKAR att ge bort julklappar, ja skulle jag få välja så skulle jag skräddarsy jätteroliga julklappar till var och en, men men en annan jul ;)
Däremot kör min familj på en grej och det är att alla köper en klapp för 100kr var och så lägger vi ner den i en säck och blandar, sen får alla ta en var, 100kr kanske man inte får så mycket för, men vi alla är så pass gamla nu så vi tycker det är viktigare att familjen är samlad och julklappen är mer än rolig grej!

Under våran semester har vi inte planerat in någonting alls och det är jätteskönt, jag tänker inte heller göra det för det är det enda jag har gjort den senaste tiden, planerat, bokat och haft ett fullspäckat schema och ni som läser min blogg vet ju att jag nyligen fick veta att jag tyvärr har fått IBS och för att underlätta besvären så ska man ju dessutom inte stressa och så, så det är ett Nyårslöfte att jag ska göra ett mat, tränings och sovschema varje vecka from 1 Januari! Däremot hoppas jag och önskar att det ska finnas en massa tid för att träffa mina nära och kära som jag har försummat väldigt mycket den senaste tiden.

Glöggisen i Söndags var trevlig men det var så sjukt mycket folk och väldigt varmt, så vi blev kvar till 22, sen åkte vi hem och mös en stund innan det var sängdags.
Tack Pehr och Rille för att vi fick komma på eran trevliga Glöggis med en massa gott och trevlig stämning!




Glöggis 2011

Vi sitter hemma och har precis ätit lite soppa och mackor jag och älskling och ska nu göra oss klara för Glöggis 2011 hemma hos Pehr och Rickard (min&Tommys manager&man)

Första gången jag gick på detta var år 2005 och det var då hur mysigt som helst, sen har det inte varit något dom andra åren men nu bestämde sig Pehr och Rickard för att göra en liten comeback och det hela går ut på att dom har pyntat sin fina lägenhet i VECKOR med allt man bara kan tänka sig i pyntväg och med olika teman i olika rum, sen har dom även bakat massor och ska nu äntligen bjuda in en massa folk på glöggmys, så jag, Max, Tommy och Olof ska har fått äran att medverka denna kväll.


Temat är Vitt, Rött, Silver eller Guld, jätteSVÅRT, men vi tror vi har fixat dom perfekta outfitsen för kvällen, man tager ju vad man haver, så nu ska jag göra det sista sen måste vi åka! =)

Hoppas ni har haft en underbar helg och får en mysig 4:de advent!
Bilder kommer senare eller imorn! =)


Filmer vi har sett i veckan!

Ja då vi har sett sista avsnittet och säsongen av Sons of Anarchy och äntligen kan vi börja ett normalt liv utan sena nätter fastklistrade framför våran älsklings serie, haha!
(Det är iof sig jätteirriterande att den är slut nu men jag tror minsann att det kommer en säsong till, det MÅSTE det göra!!)

Så har vi iallafall börjat kolla på filmer när vi har hunnit och vi har sett två svenska filmer, den första är:


Trodde verkligen att den skulle vara bra, men nej nej nej, den var tråkig och inte sevärd.


Sen såg vi den här:



Den var bra, Peter Stormare är såååå bra och den här ska ni se om ni har sett första Jägarna filmen! =)


Sitter hemma nu och kollar på Svenska Hjältarna galan och bölar, känslig som man är, men jag ska snart gå och lägga mig då jag jobbade 9-20 idag och ska jobba 10-19 på Chilli imorn, vi har nämligen extra julöppet, istället för att stänga 18 så stänger vi 20, så har ni vägarna förbi, kom in och säg hej!

Min älskling är med grabbarna och njuter av att 3 veckors ledighet precis börjat, första terminen av skolan är slut och nu är det bara en termin kvar. Det har gått såååå snabbt!

Min 2 veckors semester börjar om en vecka och det ska bli så skönt att äntligen få vara ledig med min älskling, inget är planerat och vi ska bara ta det lugnt, njuta och rå om varandra, familj, nära och kära.

Ha en fortsatt trevlig Fredag och en trevlig helg! =)


Sorry för lite bloggtorka!!

Det har varit massor med jobb och när jag väl har kommit hem så har jag inte ens orkat starta datorn, eller fast egentligen har det kanske inte varit mer än vanligt men jag har kört fulla veckor och det var längesen nu, plus att jag har gått upp extra tidigt för att det nu bjuds på frukost varje dag fram till Julafton på jobbet och dessutom lunch, ja det är så grymt uppskattat och jag tror inte det är många företag som har den förmånen, men som vanligt så är det grymma Ryska Posten som står för det, jag älskar mitt jobb och det finns en anledning til varför jag är tillbaka där igen ;)

Annars har det inte hänt så mycket, jag och älsklingen var på bio i veckan och vi såg en film som jag personligen tycker var jättebra. Hugh Jackman är grym, ungen som förövrigt liknar en mindre Justin Bieber var bra och tjejen i filmen var så sjukt snygg och jag skulle kunna döda för hennes kropp =)
Jag tycker verkligen att ni ska gå och se på den här filmen och helst på bio.

Vassegoda här får ni en trailer!


Och här har ni lite bilder på snyggingen, Evangeline Lilly heter hon och jag tror att både killar och tjejer håller med mig om att hon är vacker och sjukt snygg! =)


Snart kommer den, våran andra singel och v...

img_1880 (MMS)

Snart kommer den, våran andra singel och våran första musikvideo! :) Spännande va?!? Bjuder på en liten teaserbild! ;) Det blev inget bloggande igår heller, men jag ska försöka ikväll, jag är bara så trött efter jobbet och orkar inte! Det blir lite mmsinlägg istället! Ha en bra dag!


Igår var det Lucia och vi unnade oss en en...

img_9226 (MMS)

Igår var det Lucia och vi unnade oss en enkel men grym efterrätt! :) Jag va alldeles för trött för att blogga men jag tänkte göra det ikväll om jag orkar, men jag bjuder på den här bilden sålänge! Ha en bra dag nu!


Bakissöndag!

Ja det är det rätta namnet för gårdagen, jag fick vad jag förtjänade, men det var det så värt! =)

Jag vaknade upp kl.12 första gången, sen sov vi ända till kl.16, haha längesen man var såååå trött, men jag hade verkligen planerat in denna Söndag som en bakissöndag.

Efter en skön uppvaknande dusch åkte vi och hämtade min bil som stog vid Camilla, handlade lite nödvändigheter och köpte med oss thaimat hem, såååå gott!
Sen slappade vi på soffan med film och mys och gick och la oss i lagom tid, bättre bakissöndag kunde jag inte haft. Alldeles lagom och med kärleken vid sin sida.

Idag Måndag har jag jobbat och det är fortfarande någelunda lugnt på jobbet, men på Onsdag så räknas det med att JULRUSCHEN sätts igång och jag bara älskar det, ca.2 veckors stress för att sen gå på julledigt, mysa med familj och vänner och sen få börja ett nytt år, gud vad jag längtar, 2012 ska bli ett bra år!

Jag har ialllafall bestämt mig för att jobba så mycket som det bara går fram tills julafton, så jag kommer hoppa träning och allt annat runt omkring, det kommer bara vara jobbet, hemmet, jobbet, hemmet, ja ni fattar, men jag måste, jag har inget val då jag har varit sjuk mycket den senaste tiden.
EN fest är inplanerad och det är nu på Söndag, då vi ska på Pehr (min vän&manager&hans man) och Rilles efterlängtade glöggfest som kommer bli galet mysigt!! 

Nej nu har jag inte mycket mer att säga än godnatt och sovgott!!! =)



Julgala med Ryska Posten!

I Lördags vaknade jag och Nelson vid 9-tiden och då var det dags för en morgonpromenad och sen frukost.
Tvättstugan var ledig så jag passade på att tvätta.
Efter att jag hade lämnat Nelson hemma hos Johan så skyndade jag hem till Maleen som skulle styla mig inför kvällen. Lika nöjd som alltid åkte jag hem och piffade till det sista, drog på mig stassen (kvällens tema var Gala och kärlek) för att sen möta upp Camilla, då vi fick skjuts av hennes man till Strömkajen där en båt skulle ta oss någonstans kl.17.

Väl på båten bjöds det på champagne i massor och trevligt men gungigt mingel =)

30-40 minuter senare var vi framme och vi hamnade i Finnboda hamn på ett jättemysigt ställe, där det bjöds på ännu mera champagne, cider, öl, vin, ja you name it, vad man än ville ha så fanns det och till det kunde man äta supergoda smårätter medans man minglade.
Till det spelade en tjej piano och sjöng sjukt fint. Me like!

Efter en stund var det dags att gå till nästa sal där 3 rätters och prisutdelningar skulle sätta igång och oändligt med dricka. Ja Ryska Posten är inte snåla när det gäller fester, nej nej nej, tvärtom ;)

Efter en massa skratt, kärlek från olika håll, ett coolt uppträdande och god mat
(eller sådär om jag ska vara ärlig, jag hade förväntat mig julbord, men det blev något annat, men det som var gott var vaniljpannacottan, mums!)
så blev det FEEEST!!!!

Alla dansade och bara hade skitkul, stämningen var på topp och drickan flödade, ja jag borde inte kunnat stå men jag var ovanligt icke full och hade sååå kul! ;)

Kl.3 var festen slut och vi fick åka med bussar som tog oss tillbaka till staden, därifrån tog jag en taxi och var hemma vid 4.30 tiden. Sjukt nöjd! Så TACK ALLIHOPA som förgyllde min kväll och Ryssen för en sjukt rolig fest!

Bjuder på liiite bilder som jag tog innan mobilen dog!


Så här såg ja ut, TACK bästa Maleen för stylingen! <3

Fredagsmys!

Gick tillbaka till jobbet idag, mycket piggare än vad jag trodde och det gick bra, det var full rulle och det blev en riktig fredagsrusch! Härligt!

Efter jobbet skyndade jag hem med lille Nelson då syster och bror skulle komma och syster kom lite tidigare och hjälpte mig med dessert och förberedelser, sen kom även bror och brorson, vi kollade på Idolfinalen, åt gott och mös i massor (jag lagade Tom Kha Gai soppa och gjorde en vit chokladmousse med hallon och björnbär till efterrätt, jag säger bara MUMS) efter finalen som Amanda vann (vilket var helt rätt efter kvällens insats) så åkte brorsan hem och syster stannade kvar men har precis åkt hem, å det var väldigt skönt med lite syster tid. =)

Men nu är jag ensam med lille Nelson då min älskling är på avslutningskryssning/julbord med laget, eftersom säsongen är över och jag saknar honom som vanlig, men det är också skönt med lite egen tid som man behöver ibland och älskling behöver få vara med grabbarna också. Dessutom kommer han ju hem imorn igen.

Imorn är jag ledig och ska iväg och handla lite nödvändigheter inför kvällen då det är dags för mig att gå på Julbord igen, fast denna gången med Ryska Posten.
Min fina vän OCH stylist Malin ska hjälpa mig som vanligt och jag ska vara hos henne vid 13 tiden för att förbereda i lugn och ro så nu är det dags för mig att sova.

Men jag hoppas ni har haft en skön fredag och att ni får en trevlig helg!
Sovgott! =)



Fredag imorn&snart helg!

Veckan började ju bra med träning, möten och fix av hår, men slutade sämre, ja jag blev ju sjuk i Tisdags kväll och vaknade upp ännu sämre på Onsdag morgon, men nu mår jag bättre efter 2 dagars kurering, jag är fortfarande täppt och hostar, men knivarna i halsen är bättre, så imorn är det äntligen Fredag och dags för jobb igen. Skönt!

För att fördriva lite tid så gjorde vi lakritsknäck igår, det var jätteenkelt och GOTT men vi fick inte till dom sådär hårda som man vill ha dom tyvärr, dessutom gjorde vi i större formar och dom blev sååå mumsiga =)

Lakritsknäck




Ingredienser

75 st

10 karameller turkisk peppar
2 dl Arla Ko® vispgrädde
2 dl ljus sirap
2 dl socker
2 msk smör

Gör så här

Krossa karamellerna fint i en mortel. Blanda grädde, sirap och socker i en tjock-bottnad vid kastrull. Koka upp och koka utan lock tills smeten klarar kulprovet eller tills temperaturen är 122°, rör om då och då. Koktid 15–30 min. Tillsätt karamellkross och smör. Fördela smeten i knäckformar. Låt stelna. Förvara svalt.

Kulprovet: Häll några droppar i iskallt vatten och rulla till en kula. Kulan ska bli fast till hård.

 


Efter jag hade varit hos läkaren så hämtade jag Johan och lile Nelson (som inte är så liten längre) som följde med hem till oss, det var jättemys, vi åt middag, drack lite glögg och hade trevligt.

Nu har älsklingarna åkt hem och jag ska försöka sova så att jag vaknar upp pigg och glad imorn till jobbet, för sen efter jobbet ska jag stressa hem efter att jag har hämtat lilla Nelson (som ska vara med mig när pappa Johan ska på Julbord) för att laga middag och dessert till min syster och bror med son som kommer över för en massa syskonmys, å jag tror faktiskt att vi aldrig har haft det, så det ska bli såååå mysigt, jag längtar! =)

Natti Natti!!!


Jag&Nelson när vi mös förra gången han var här, sorry för den suddiga bilden!

Mina fina julnaglar!

Fina Camilla fixade mina naglar inför julen och helgens julbord/gala med Ryska Posten!
Jag är supernöjd och det är nog dom finaste naglarna jag har haft på länge! =)
Vad tycker ni?




Camilla har en salong som heter Nagelhuset och ligger på Nynäsvägen, vill man gå dit och få fina naglar så är det bara att ringa och boka, men det är full rulle inför Jul&Nyår så passa på NU! =)

IBS!

Jahapp då har jag ÄNTLIGEN fått veta vad det är för fel på min mage, DET ÄR IBS =(
Det var inte riktigt det svaret jag ville ha men samtidigt var det skönt att få ett SVAR äntligen, nu blir det inget mer spring hos läkaren med min mage.

Nu undrar säkert många av er, vad är IBS?
Jo det ska jag berätta:

IBS – känslig tarm

Sammanfattning

Allmänt

IBS innebär att man har olika besvär som har att göra med mag-tarmkanalen. Namnet är en förkortning av den engelska benämningen irritable bowel syndrome. Det finns inte något bra namn för IBS på svenska, men funktionella tarmbesvär används ofta eftersom det finns en rubbning i hur man upplever att tarmen fungerar. Sjukdomen brukar även kallas kolon irritabile eller känslig tarm. Det är inte klarlagt varför man får sjukdomen.

IBS smittar inte och kan inte utvecklas till cancer eller något annat allvarligt. Sjukdomen är vanligare bland kvinnor och börjar oftast i 30- till 40-årsåldern, men man kan få den oavsett ålder.

Symtom

Typiska besvär är

  • magont, som går över när man tömmer tarmen
  • förstoppning eller diarré, ibland växlande mellan bägge
  • att besvären ska ha förekommit under lite längre tid än vad en vanlig magsjuka brukar göra.

Det är även vanligt med gasbesvär.

Behandling

Man har ofta IBS under många år med varierande grad av besvär, som kan lindras mycket genom att man undviker viss mat. Någon botande medicin finns inte, men det finns flera olika läkemedel som kan minska besvären.

Det finns inget råd som hjälper alla med IBS, utan man måste själv pröva sig fram till vad man mår bäst av. Regelbundna toalettbesök och motion brukar också göra att man mår bättre.

När ska man söka vård?

Man kan kontakta en vårdcentral om man orolig för sina besvär eller har så stora besvär att man själv tycker att man behöver behandling.

Man bör kontakta en vårdcentral om man

  • är över 45 år och får besvär som man inte har haft tidigare
  • går ner i vikt snabbt eller tappar aptiten
  • har långvariga diarrébesvär
  • blöder från tarmen.

Man kan alltid ringa sjukvårdsrådgivningen för råd.

Vad händer i kroppen?

    IBS drabbar främst tjocktarmen.

Maten sönderdelas i mag-tarmkanalen

När man sväljer mat går den först igenom matstrupen. Sedan passerar den i tur och ordning

  • magsäcken
  • första delen av tunntarmen – tolvfingertarmen
  • resterande delar av tunntarmen
  • tjocktarmen
  • ändtarmen.
Alla delarna kallas tillsammans för mag-tarmkanalen. Maten ska på sin väg genom munhålan, matstrupen, magsäcken och tolvfingertarmen delas sönder i allt mindre delar. Födoämnena ska sedan tas upp till blodet genom små blodkärl som finns framför allt i tunntarmsväggens slemhinna. I tjocktarmen sugs vätska upp från tarminnehållet så att avföringen blir lagom fast.

Ökade besvär från tarmen
Längs tarmen löper muskler som arbetar på ett speciellt sätt, både för att det som finns i tarmen ska blandas, och för att det ska föras fram genom tarmen på rätt sätt. Tarmens rörelsemönster kallas för peristaltik. Rörelserna ger upphov till en tryckvåg som pressar tarminnehållet mot ändtarmen, på samma sätt som när man klämmer ut innehållet ur en kaviartub.

Rörelserna styrs av ett samspel mellan nerver och hormoner i tarmen och via nervbanor till och från hjärnan. Om man har IBS så har man en ökad retbarhet i nerverna i detta samspel. Det gör att tarmen kan upplevas som extra känslig.

Sjukdomens orsaker är okända

Trots att det har forskats mycket om IBS är det inte känt vad sjukdomen beror på. IBS anses vara en sjukdom där flera olika saker tillsammans bidrar till besvären, bland annat psykosociala faktorer, förändringar i funktionen av tarmens egna muskler och nerver tillsammans med samspelet med nerver till och från hjärnan.

Många människor som har IBS-besvär upplever att orsaken skulle vara överkänslighet mot något i kosten. Därför försöker de bli av med sina besvär genom att ändra kostvanorna. Det finns vissa råd som man kan följa, men många gånger ger stora kostförändringar bara upphov till bristsjukdomar.

Det finns inget som talar för att sjukdomen är smittsam.

Många har besvär

Av de som söker hjälp för mag- och tarmbesvär har sex av tio IBS. Dessutom finns det många människor med samma besvär som inte söker vård.

IBS börjar vanligen i 30- till 40-årsåldern. Men sjukdomen kan likaväl börja när man är barn som i 60-årsåldern. Om man är ung behövs en mindre utredning än om besvären startar när man är äldre. Sjukdomen är vanligare bland kvinnor.

Vad kan man göra själv?

Eftersom det inte är klarlagt varför man får IBS är det svårt att veta hur man ska göra för att inte få sjukdomen. Förmodligen blir besvären värre av stress och oregelbundna mat- och toalettvanor. Om man har IBS ska man försöka följa råden under kapitlet Vård och behandling så gott det går.

Kan inte leda till cancer

IBS kan ibland ge mycket besvär och göra att livskvaliteten blir sämre. Men sjukdomen kan inte utvecklas till cancer eller någon annan allvarlig sjukdom. Det är heller inte någon sjukdom som kan botas med operation. Därför behöver man inte vara orolig för att man ska få stomi, "påse på magen", om man har IBS.

Symtom och diagnos

Magont, gaser, förstoppning och diarré

De typiska besvären när man har IBS är

  • magont, som går över när man tömmer tarmen
  • förstoppning eller diarré, ibland växlande mellan bägge
  • ibland andra besvär som hjärtklappning, täta vattenkastningar, värk i underlivet.

För att få diagnosen IBS ska besvären ha börjat för minst sex månader sedan. Man ska ha haft smärta eller obehag i magen minst tre dagar per månad under senaste tre månaderna.

Om man har IBS brukar man dessutom ha besvär med gaser men också besvär från andra delar av kroppen.

Ont i magen

Man kan ha ont i magen på olika ställen och på olika sätt. Man kan till exempel få kraftigt magknip som beror på att gaser spänner ut tarmen. Den smärtan sitter för det mesta under någon av revbensbågarna, eller till vänster i nedre delen av magen. En molande värk kan uppstå när tarmen drar ihop sig. Smärtan blir ofta värre efter att man ätit, men minskar efter avföring.

Förstoppning och diarré

Avföringen växlar ofta mellan lös och hård. Ibland kan det vara en hård klump som kommer först och sedan blir det nästan diarré. Man kan också ha bara diarré eller bara förstoppning. Ofta har man en känsla av att man inte har tömt tarmen tillräckligt trots att man just har varit på toaletten. Ibland kan det tränga på så mycket att man måste skynda sig för att hinna till toaletten.

Gaser i magen

Ett stort bekymmer när man har IBS kan vara att man har mycket besvär av gaser i tarmarna. Gasbesvären kan göra att man släpper sig vilket kan kännas generande, men oftast blir mängden gas inte så stor att det luktar. Eftersom besvären brukar komma och gå kan man ibland vara fri från besvär långa perioder. Sedan kan det komma en period med mer besvär igen.

Gaserna kan ge ordentlig smärta i magen. Det beror antagligen på att tarmen plötsligt spänns ut i samband med att gasbubblorna flyttar sig.

Man kan känna sig uppblåst i magen av gaserna, och ofta blir det värre under dagen. Vid IBS har man inte alltid ökad mängd gas i tarmarna men ibland kan det vara så. Då kan det till exempel vara svårt att få ihop skärpet, eller att knäppa kjolen på eftermiddagen. Gasbesvären kan också bli värre efter att man har ätit vissa maträtter som till exempel kål, bönor och lök. Fibrer är gasbildande, och allt för mycket fibrer i maten kan göra att gasbesvären blir ännu värre.

Ovanligt att man har ont på natten

Det är inte så vanligt med smärtor under natten. På morgonen brukar besvären vara borta och magen känns inte längre så uppsvälld. Det beror förmodligen på att besvären är som värst när tarmen arbetar, det vill säga på dagen.

Andra besvär

Den ökade retbarheten eller irritationen gäller inte bara tjocktarmen utan hela mag-tarmkanalen. Man kan alltså ha ökad retbarhet även i matstrupen eller i magsäcken. Det kan göra att man blir illamående.

Man kan också ha en ökad retbarhet i andra organ i kroppen, till exempel i könsorganen och urinvägarna. Det kan innebära att man behöver kissa oftare, vilket ibland kan förväxlas med blåskatarr. Det är inte heller ovanligt att man kan känna ett tryck i underlivet.

Kvinnor med IBS har ofta ont vid samlag och, om de inte använder p-piller, kraftig mensvärk.

Symtom från nervsystemet

Om man har IBS är det vanligt att man har ont, är orolig och mår dåligt. Man kan då få symtom från nervsystemet, som till exempel

  • hjärtklappning
  • svettningar
  • huvudvärk
  • trötthet.

Viktigt med beskrivningen av besvären

Det finns speciella kännetecken som läkaren utgår från när diagnosen ska ställas. Därför är det viktigt att man beskriver sina besvär, var man har ont och vilka problem man har med tarmarna.

I många fall krävs en utredning för att utesluta annan orsak till besvären. Det finns inget speciellt prov som visar att man lider av IBS.

Olika undersökningar

För att utesluta till exempel cancer brukar man få lämna blodprov och avföringsprov. Om man är ung och har typiska IBS-besvär och blod- och avföringsproverna inte visar något ovanligt kan läkaren ställa diagnosen IBS utan ytterligare undersökningar.

Man kan få liknande symtom som vid IBS om man exempelvis har glutenöverkänslighet, om man inte tål mjölksocker eller om man har någon inflammatorisk tarmsjukdom. Därför är det, framför allt om man har besvär med diarré, vanligt att man får genomgå en utredning med rektoskopi eller koloskopi.

Blodprover

Blodprov för blodvärde och sänka brukar ingå i utredningen. Eftersom överkänslighet i tarmarna kan ge liknande besvär som IBS, till exempel överkänslighet mot gluten, får man ibland lämna blodprov för att det ska kunna kontrolleras. Man kan även få lämna ytterligare blodprover om det behövs för att utesluta annan sjukdom.

Avföringsprover

Blod i avföringen eller blodbrist kan tyda på att man har en annan sjukdom än IBS. För att vara säker på att det inte finns blod i avföringen får man också lämna ett avföringsprov. Det visar om det finns så små mängder blod att de inte syns för blotta ögat. Provet tar man själv hemma med provtagningsmaterial som man får med sig.

Rektoskopi

På mottagningen brukar läkaren göra en så kallad rektoskopi. Det är en undersökning där läkaren tittar upp i ändtarmen med ett plaströr som är ungefär lika tjockt som en tumme, eftersom den delen av tarmen inte syns så bra på röntgen. Rektoskopi kan till exempel visa om man har en inflammatorisk tarmsjukdom, så kallad ulcerös kolit.

Koloskopi och röntgen

För att utesluta cancer och inflammation i tarmen kan tjocktarmen röntgas eller undersökas med koloskopi. Cancer i tarmarna förekommer i stort sett inte före 40-årsåldern.

Koloskopi är en undersökning där läkaren med en böjlig slang via ändtarmen kan se hela tjocktarmen. Då finns också möjlighet att ta prov från slemhinnan för undersökning i mikroskop. När tjocktarmen undersöks med röntgen eller koloskopi är det vanligt att läkaren hittar små fickor i tjocktarmen. De fickorna får man med åren och har inte något samband med IBS.

Uppföljning för att utesluta inflammation i tarmarna

För att vara säker på att man verkligen har IBS när besvären är långvarig diarré kan man efter ett halvt till ett år behöva lämna nya prover och undersökas på nytt med koloskopi med prov från slemhinnan. Det görs för att läkaren ska kunna utesluta att besvären beror på en inflammation i tarmarna. Ulcerös kolit och Crohns sjukdom är exempel på sjukdomar med tarminflammation som kan ge diarré.

IBS delas in i olika undergrupper

IBS delas in i olika undergrupper beroende på vilken konsistens avföringen har. Diagnosen kan alltså bli

  • förstoppnings-IBS
  • diarré-IBS
  • blandad IBS.

Att få diagnosen IBS

När man får veta att man har IBS kan det kännas lugnande om man tidigare varit orolig för att ha fått en allvarlig sjukdom. Men lättnaden över att det inte var något allvarligt kan också göra att man bara uppfattar att allt är som det ska och glömmer att ställa viktiga frågor om vad diagnosen IBS innebär. Då kan det vara bra att höra av sig till läkaren igen och ta upp det man glömde fråga om eller undrar över. Det kan vara bra att skriva ner sina frågor inför samtalet så att man inte glömmer det man funderat över.

Eftersom sjukdomen kan ge besvär under en längre tid är det viktigt att man har så bra information om den som möjligt. Om man förstår varför man har besvär, minskar oron och det blir lättare att leva med sina magbesvär. Under åren kan den som har IBS också växla till att få besvär av dyspepsi, känslig mage. En period kan det vara det ena och en annan period det andra.

Vård och behandling

Besvären avgör om man ska behandlas

IBS är vanligtvis en sjukdom man har under många år och där graden av magbesvär varierar under årens lopp. Om man inte har blivit frisk inom två år är sannolikheten stor att besvären blir bestående.

De allra flesta kan lära sig att leva med besvären, som kan lindras mycket genom att man undviker viss mat. Någon botande medicin finns inte, men det finns flera olika läkemedel som kan minska besvären.

Om man är orolig för sina besvär eller har så stora besvär att man själv tycker att man behöver behandling är det dags att kontakta sin vårdcentral. Läkaren vill då veta

  • hur ont det gör
  • hur stora problem det är med lös eller trög mage, eller om det växlar mellan löst och hårt
  • hur stora gasbesvären är.

Kan man själv lindra och behandla sjukdomen?

Depression, stress och oro kan ge mer besvär

Även om depression, stress och oro inte är orsaken till IBS kan besvären öka av detta. Därför är det viktigt att tänka över sin livssituation och, om det finns sådana faktorer, försöka påverka dessa.

Det finns många kostråd för hur man ska göra för att minska besvären, men det finns inget råd som hjälper alla med IBS. Man måste själv pröva sig fram till vad man mår bäst av. Det är, under en period med besvär, ofta att man äter snarare än vad man äter som ger mer besvär. Det är det här som gör det så svårt att finna något speciellt som alltid ger besvär. Ibland kan man äta nästan vad som helst medan andra gånger ger det mesta som man äter besvär. Många som har IBS brukar må bättre av små och lite tätare måltider. Fet mat brukar ge mer besvär.

Mat med mycket fibrer kan minska förstoppningen men gör sällan att man får mindre ont. Det är viktigt att välja rätt sorts fibrer. Så kallade lösliga fibrer från till exempel frukt kan ibland minska besvären medan olösliga fibrer, framför allt från de olika sädesslagen, snarast ger mer besvär.

Regelbundna toalettbesök

Det är bra om man kan försöka skaffa sig regelbunda vanor för tömning av tarmen. Man ska inte låta bli att gå på toaletten om man känner trängning till avföring.

Motion kan hjälpa

Man brukar få rådet att motionera. Det finns inga undersökningar som visar att besvären av IBS minskar vid motion, men det brukar göra att man mår bättre rent allmänt.

Läkemedel kan minska besvären

Eftersom det inte är känt exakt varför besvären vid IBS uppstår, finns det heller ingen botande behandling. Det finns alltså inget läkemedel som är riktigt bra. Däremot finns det flera olika läkemedel som kan minska besvären. Vilket läkemedel som är bäst beror på just de besvär som man själv har. Det är viktigt att man förstår precis hur läkemedlen ska tas. Är man osäker kan man fråga sin läkare eller på apoteket.

Vissa läkemedel är receptfria men om man behöver större mängder under längre tid kan det bli lite billigare att få recept utskrivet av en läkare.

Viktigt att välja rätt laxermedel

Laxermedel är receptfria. Har man förstoppnings-IBS är det viktigt att välja rätt sorts laxermedel. Sådana medel som förbättrar avföringens konsistens kan användas, även under längre perioder. De kallas för bulkmedel. Exempel på bulkmedel är Lunelax, Vi Siblin och Inolaxol.

Man bör vara lite försiktig med laxermedel som retar tarmen. Tar man för mycket kan de ge diarré och på det sättet försämra besvären. Exempel på tarmretande laxermedel är Dulcolax, Toilax, Pursennid, Cilaxoral och Laxoberal. Om man är så förstoppad i magen att sådana läkemedel behövs, ska man alltid rådgöra med sin läkare.

Det är viktigt att tänka på att det också kan finnas tarmretande ämnen i en del naturläkemedel. Därför ska man alltid fråga innan man köper något sådant.

Läkemedel som jämnar ut gaser

Om man har stora besvär med gaser finns det läkemedel som jämnar ut gaserna i tarmarna. Exempel på sådana är Minifom och Dimetikon. De är receptfria. Mängden gas minskar inte så mycket, men smärtan som gaserna orsakar kan ibland minska.

Gammal metod kan minska gasbesvär

En gammal metod att minska gasbesvär är att använda "pip och värme". Genom att föra in en lavemangspip i ändtarmsöppningen och sedan lägga sig på höger sida med en värmedyna på magen brukar gaserna komma ut inom någon halvtimme. Uppblåsthetskänslan kan minska eller försvinna.

Andra läkemedel

Förutom läkemedel mot trög eller lös mage och gaser kan läkaren skriva ut läkemedel som har en kramplösande och lugnande effekt på tarmen.

Svåra besvär med diarré kan behandlas med receptfria stoppande mediciner som innehåller loperamid. De här stoppande läkemedlen kan orsaka förstoppning, så om de ska användas för annat än för tillfälligt bruk bör man diskutera det med sin läkare först.

Äldre läkemedel mot depression kan också lindra magbesvären. Den gruppen av mediciner kallas tricykliska antidepressiva läkemedel. Exempel på sådana är Anafranil, Klomipramin och Tryptizol. När man behandlas för IBS är dosen lägre än när man behandlas för depression.

Ibland skrivs också nyare antidepressiva läkemedel ut, så kallade SSRI-preparat. Det finns däremot inga undersökningar som säkert visar att SSRI-preparat har någon effekt på smärtan och tarmbesvären vid IBS. Däremot kan de göra att man rent allmänt mår bättre.

Hypnos

Hypnos används för att försöka få tarmrörelserna att fungera bättre. Tanken med metoden är att man under avslappning åstadkommer en självsuggestion som gör att innehållet i tarmen får ett bättre flöde.

Vart vänder man sig?

Vanligtvis vänder man sig till vårdcentralen där utredning och behandling görs av en läkare. Om besvären är lite mer svårtolkade kan man få en remiss till en medicinklinik eller en specialist på mag- och tarmkanalens sjukdomar, en så kallad gastroenterolog.

När man väl har fått diagnosen IBS är det bäst att man får behandlingen hos en läkare på sin vårdcentral. Detta eftersom det ofta finns andra besvär som kan höra till IBS. Läkaren kan avgöra om så är fallet eller om en utredning behövs.

Behandlingen har få risker

De enda riskerna med behandlingen av IBS är de eventuella biverkningar som medicinerna kan ha. De läkemedel som används har inga allvarliga biverkningar. Man kan fråga sin läkare om eventuella biverkningar. Apotekspersonalen kan också svara på sådana frågor.

Man kan bli sjuk igen

Eftersom det inte går att komma åt själva orsaken till besvären finns det alltid en risk att de kommer tillbaka. Det gäller även om besvären är helt borta. Det är vanligt att man har långa perioder när man känner sig helt frisk. Sedan kan det komma en tid med mer besvär, framför allt om man är stressad, glömmer att äta eller gå på toaletten regelbundet.

Om det blir värre

Man har inte större risk än andra att få cancer i tarmen om man har IBS. När man har IBS blir man van vid att känna av sin mage, och snart lär man sig vad som hör till sjukdomen och inte. Skulle det dyka upp helt nya symtom som man inte känner igen ska man kontakta läkare för att undersöka om man har drabbats av en helt annan sjukdom.


Ja som sagt inte den roligaste nyheten, men nu vet jag vad det är, så 2012 får bli mitt nya år utan stress, träning regelbundet, bra mat, regelbundna tider, planering och ett eget tänk.

Någon mer som lider av detta och har kommit på olika sätt att må bättre på, lämna gärna råd!!! =)
Och ni som känner mig, läs gärna om detta ordentligt, för all hjälp jag kan få det uppskattas!


Lite filmer vi har sett!

Crazy, Stupid, Love - Helt ok och mysig film, med lite fint att titta på ;)



The son of no one - Långtråkig film och inte speciellt bra alls!


Something borrowed - Mysig film en regnig kväll!


Måste se!

Dom här två föreställningarna MÅSTE jag se nästa år!
Jag bara längtar, är det någon som vill följa???? =)




Dukan Diet!

JAG VET....nu tänker ni, sluta upp med dieter och skit, träna, ät lagom, nyttigt och rör på dig istället.
Och ja jag vet vad som är bäst, men jag har aldrig möjligheten att leva så, eller orken för den delen, så jag vill iallafall testa mig fram, tillslut hittar jag det som är bäst för mig. =)

Nu har jag hittat Dukan dieten och har läst mycket om den och tycker det låter som en vettig diet och än sålänge har jag bara läst bra grejer och läst om MÅNGA som har gått ner i vikt och kanske funkar det på mig också eller inte.
Det är som LCHF, det funkade inte på mig med min känsliga mage, men det funkar på några av mina vänner, så jag tänkte att 2012 får vara början av den här Dukan dieten, men jag tänkte kolla runt mer och läsa på, är det någon som testat eller testat???

Berätta gärna mer, kom med råd och tips och vet någon att den är farlig och skadar, hojta till, annars vill jag inte höra något som nej kör ingen diet och ja bla bla bla, ja ni fattar för det påverkar inte mig, jag tänker TESTA!! =)


Sjuk!

Jaha då vaknade jag upp sjuk ändå trots att jag bönade och bad om att vakna upp pigg och fräsch idag  =(

Jag har varken tid eller råd att vara hemma nu, jag var ju det i 4dagar förra veckan så jag behöver varenda liten krona och dessutom vara på jobbet och göra min grej.

Men nu har jag bestämt mig för att lyssna på min kropp och jag vill inte bli långsjuk, så idag blir jag hemma för att kurera så att jag kan gå till jobbet imorn igen.

Har druckit te och ska gå och lägga mig igen nu och bara sova, sova och sova, frisk är vad jag ska bli.

Hoppas ni får en underbar dag!


Stressig dag!

Idag var det möte på jobbet inför julruschen som komma skall och vi blev bjudna på mat och jag åt en svingod sallad, mums! =)

Efter ett lyckat möte stressade jag vidare till Salong F&M för en snabb klippning hos Fredrik, ÄNTLIGEN, mina toppar var ju så slitna. Lika nöjd som vanligt när Fredrik fixar mitt hår stressade jag vidare hem till våran manager Pehr tillsammans med Tommy då det var dags för ett möte och premiärvisning av våran grymma musikvideo, vilket var väldigt uppskattat! ;)

Ett mysigt&lyckat möte senare så var det bara att skjutsa hem Tommy och stressa hem till min älskling, så nu sitter jag här och skriver inlägg efter inlägg för att jag tycker det är kul FAST jag borde ha sovit för längesen då jag hela dagen har haft ont i halsen och är snorig =(
Och förkyld är inget jag har möjlighet till att vara just nu, för jag har lite för mycket att göra för det, speciellt den här veckan och jag har ju precis satt igång med träningen ju!
Men jag har druckit lite te och ska sova nu! Så får vi hoppas att det är bättre imorn.

Hoppas att eran dag har varit härlig och inte allt för stressig, natti natti! =)




En fin julklapp till mig själv!

Min vän Jessika berättade att hon skulle till NY över en helg för några veckor sen och då bestämde jag mig direkt för att undvara lite pengar för att kunna unna mig lite Victoria´s Secret dofter
(ja jag är ju mer eller mindre besatt av VS)

och det var okej för Jessika, så jag passade på att kolla upp vad jag ville ha och tänkte att jag skulle överdriva lite för allt som jag ville ha det lär ju inte finnas, så jag la in en beställning på ca.12 olika grejer.

Så nu i helgen när Jessika var i NY så shoppade hon till mig och jodå allt fanns, för idag när hon kom till jobbet så hade hon den här fina påsen med sig till mig =)



Jag säger bara ett ord: LYCKA!!!! Haha jag har varit lycklig hela dagen, för ALLT det här låg i påsen:



Japp nu kan jag gotta mig med det här ett tag, men som sagt jag får aldrig nog, jag vill alltid ha meeeeer!!! Så alla NY resande, glöm för all del inte mig om ni drar dit! ;)

Jag kommer ju ha svårt för att bestämma mig vilken jag ska ha på mig nu varje dag, haha vilket ilandsproblem, men ALLA var verkligen helt underbara och det trots att jag chansade efter att jag sett dom olika namnen och innehållen. Kan ju bli otroligt fel också ;)

TACK ÄN EN GÅNG underbara Jessika <3 Du är grym!

Bjuder på lite bilder såhär på kvällskvisten!!!

Lägger upp lite bilder från olika grejer dom senaste veckorna!


Min fina Johan (Gaykryssning 2011)

Jag (Gaykryssning 2011)

Jag&Johan (Gaykryssning 2011)

Jag, Johan&Mattias (Gaykryssning 2011)

Min fina uppsättning som Fredrik gjorde på mig när jag var modell för Wella

Så coola grejer och kul att se proffsen jobba!
(Wella uppsättningsmodell 2011)

Tommy&även Olof i bakgrunden =) (Musikvideoinspelning 2011)

Maleens fina dotter Nova (Musikvideoinspelning 2011)

Maleen (Musikvideoinspelning 2011)

Jag (Musikvideoinspelning 2011)

Libanesiskt Julbord (Julbord med Chilli 2011)

Kia&Björn (Julbord med Chilli 2011)

Linda&Angie (Julbord med Chilli 2011)

Stina (Julbord med Chilli 2011)

Ema&Carro (Julbord med Chilli 2011)

Helin&Jag (Julbord med Chilli 2011)

Jag ser det snöar, jag ser det snöar!!!!

Japp den 5/12-2011 bestämde sig snön för att komma i år, men om och hur länge den stannar det vet man ju aldrig, om jag får välja så får den gärna komma på Julafton, ligga kvar under mellandagarna och sen FÖRSVINNA!!!! =)

Det gick bra på jobbet idag då det är förvånansvärt lugnt just nu, så det blev ju en perfekt mjukstart.

Efter jobbet passade jag på att köra ett Sh`bam pass på Sats Stadshagen med Rickard
(var ju som sagt tvungen att inviga skorna) och jag säger bara, att ha uppehåll under en låååång tid, that´s a BIG NO NO!!!
Jag är ju så ur form nu och blev helt slutkörd efter bara 5 minuter
(sen kan ju det vara för att jag blir så övertänd av Sh`bamen så jag kör i 110 på en gång, haha!)

men jag klarade hela passet, fast vissa rörelser gjorde jag dock extra försiktigt med tanke på nacken, men vi får väl se hur det känns imorn, det känns ju som att träningen ska göra det bättre så man blir stark och hållbar i kroppen!

Instruktören var jättebra, dessutom gav hon mig beröm för mina höfter och min salsa, hihi!!! =) Det gillas! ;)

Hon har tydligen Streetdance på Lördagar så jag har bokat in det passet då jag gillade henne, det är otroligt viktigt för mig att det känns klockers med instruktören =)
Så nu har jag 4 favoriter! ;)

När jag kom hem hade älsklingen min lagat en supergod Chevreburgare till mig som jag mumsade i mig!
Här har ni receptet, även det från Må Bra!

Ingredienser

2 port

200 g nötfärs, max 10 % salt och peppar, ½ msk dijonsenap, 1 tsk rapsolja, 1 hackad tomat, 1 bit tärnad gurka, 2 msk strimlad basilika, 2 skivor fiberfranska à 35 g, ev. glutenfria, 2 skivor chèvre, 50 g

Garnera med: basilika Servera med: blandad sallad

Så här gör du

Sätt ugnen på 250° grillvärme. Blanda färsen med salt, peppar och senap. Forma 2 runda biffar och grilla i oljad panna. Blanda tomat, gurka och basilika. Rosta brödet, lägg först grönsaker och sedan biffar ovanpå. Täck med osten. Gratinera högt upp i ugnen ett par min tills osten smält.

 

Enjoy!!!! =)

Nu MÅSTE jag sova, lång dag imorn!!!





Lägger upp en bild på mina nya älsklingar ...

img_1095 (MMS)

Lägger upp en bild på mina nya älsklingar som ska få premiärdansa idag på en Sh'bam klass på SATS Stadshagen kl.19.30 tillsammans med Rikard! Wiiie vad det ska bli skönt att börja träna idag igen! Syns vi där? :)


Underbara helg!!!

Imorn är det Måndag och en ny vecka, jag börjar jobba normalt igen, alltså full vecka
(det var ju ett tag sen nu, då jag bara har jobbat 4 dagar i veckan under en längre tid)
och jag ska försöka börja träna igen så fort jag hinner, för träningen har verkligen blivit försummad dom senaste veckorna och det är inte okej.


Hur har då helgen varit, jo det har varit en riktigt mysig helg, Fredagen började ju med en slappardag, sen begav jag mig till Nynäs för lite kvalitetstid med en del av familjen, storebror lagade en grymt god middag, vi pratade en massor och Robin gick till final i Idol (jag saknar dock Molly men är övertygad om att vi snart får höra henne igen)
Tyvärr hann jag inte träffa Sandra och hennes lille son som jag hade planerat men vi lovade varandra att snart träffas och då ha en myskväll.
När Idol var slut åkte jag tillbaka mot stan och hämtade upp min fina älskling, sen var det bums i säng då det blev en lång men härlig dag.

Det gick bra att jobba på Chilli på Lördagen och det kändes jättekul då det är fint i butiken nu och dagen bara flöt på riktigt bra. Det gick även bra med min lilla nacke då jag bara stog rakt upp och ner i kassan.

Vid 18 tiden träffades vi några stycken i butiken och drack glögg och pratade sen var det dags att röra sig mot Solna, mot den Libanesiska restaurangen Cave de roi för Julbord med hela gänget från Chillibutiken i  Sickla. Och där blev det en supertrevlig kväll med en massa god mat, dans, drickande och mycket skratt, varav kvällen avslutades med en snabbvisit på Naglo för lite schlagersång och dans då hela kvällen hade bjudit på Arabisk musik. =)

När jag kom hem så väntade världens bästa på mig och gissa vad? Jag fick en tidig julklapp, ja ett par fina träningsskor som jag har velat ha huuuur länge som helst, jiiiipiiii nu har jag en anledning till att börja träna igen (jag måste ju ta mina nya fina skor på äventyr) och motivationen den kom tillbaka, tack min finaste för att du är bäst!
Jag älskar dig!

Idag Söndag har jag jobbat och det gick jättebra, ja när jag vaknade längtade jag t.o.m. till jobbet och även denna dag flöt på (trots alkoholintag och sent i säng kvällen innan)
Efter jobbet åkte jag hem till pappa och min babe kom även dit.
Lite middag och en fika senare har vi tankat jobbilen, handlat, städat här hemma, hunnit med en film och soffmys och det får avsluta en underbar helg!
Hur har eran helg varit???

Natti natti





Lördag och dax för jobb!!

Ja då är det dags för mig att jobba igen, nu har jag inte jobbat på snart en vecka så det ska bli skönt att få börja igen och ännu roligare är att det är på Chilli (en inredningsbutik i Sickla) där jag jobbar extra men det blir inte så mycket av det just nu, då tiden inte räcker till, lite tråkigt men därför extrakul när man väl kommer dit. Och det är kul att ha två jobb att gå till, det blir lite omväxling liksom.

Jag har pratat med våran nya butikschef
(som btw är jättebra, så snäll, omtänksam, men samtidigt hård, strukturerad och pedantisk, som JAG ÄLSKAR, jag är ju likadan, så hon styr verkligen upp och det är en fröjd att komma till butiken nu)


också och berättat hur min kropp mår så jag ska få stå i kassan idag och slipper bära tungt eller anstränga mig, hur bra som helst, för då kan jag jobba utan att det påverkar min nacke och skuldra, förhoppningsvis!

Jag jobbar bara 12-17, ett kort och bra pass, sen ska jag hem och ta en dusch, byta om och åka till Solna för att gå på Julbord med Chilligänget, så det blir Chilli hela dagen, å det ska bli såååå trevligt!!! =)



Ha en trevlig Lördag nu allihopa!!!

Fredsagsmys!

Då var det Fredag igen och helg, veckorna går så snabbt och nu är det bara 22 dagar kvar till Julafton, overkligt är vad det är, det här året har gått i raket fart!
Men nu är det Fredagsmys! =)

Sitter hemma och gör ingenting och det är lite för skönt kan jag känna, jag har tagit LÅNGA sovmorgnar den här veckan, slappat på soffan, suttit framför datorn, myst med min kärlek och bara njutit av vardagen, MEN det känns liiiite stressande att julen och julklapparna kommer att bli påverkade, men jag var tvungen att tänka på mig och bara mig just nu.

Jag ska åka ner till Nynäshamn senare idag, jag tänkte nämligen hälsa på faster Lena med man och storebror som är där med sin son Adam, det ska bli mysigt att få lite familjetid. Och jag har inte varit i Nynäs på evigheter, så jag tänkte passa på, men det kommer kännas konstigt då jag i vanliga fall brukar få mysa med mina hjärtan Tittut och Zingo (familjens katter) när jag kommer dit men båda har tyvärr gått bort så idag kommer det kännas tomt. =(
Sen tänkte jag slå två flugor i en smäll, ja jag ska träffa Sandra (en fin vän till mig som fortfarande bor i Nynäshamn) en snabbis med hennes lille son Melvin, vi sågs senast i somras och sonen har jag inte träffat än så det ska bli kul.

Jag väntar på att älskling ska sluta i skolan och komma hem så jag kan ta våran bil dit och tyvärr ska inte älskling med då han ska jobba i Kista C ikväll med sin killkompis, det är något med EM-bollen (Max har sagt till mig vad flera gånger, men jag är så dålig, jag glömmer så lätt, haha!) Så jag åker ensam, men kommer hem till min älskling sen såklart.

Nej nu måste jag göra mig iordning, vad ska ni göra ikväll?




Vi är på Vernissage och insamling!

img_1837 (MMS)

Vi är på Vernissage och insamling till Glada Hudikdagen på Salong F&M, väldigt trevligt. Gott med lite snittar och vin och härligt sällskap. Linda Lampenius spelade fiol och Mattias och hans syster Maria sjöng lite jullåtar, så fint. Men nu är det dax att röra sig hemåt. Ha en fortsatt trevlig kväll allihopa! :)


Massa inlägg blir det!

Ja mycket inlägg blir det just nu, ja jag är ju hemma den här veckan för att vila upp mig och bli bra i nacken och skuldran, så jag har en massa tid över för mig själv som jag inte har haft på LÄNGE!! Har haft fullt upp med olika jobb, gruppen, träning, att vara en bra flickvän och vän, ja ni fattar! ;)

Jag var hos min naprapat förra veckan och det kändes bättre efter det besöket, men så fort jag kom till jobbet och bar tungt och körde bil så kom det tillbaka =(


Det är så typiskt, för så fort en sak känns bättre (i det här fallet min mage som har varit ett stort problem dom senaste månaderna men nu känns bättre för tillfället) så kommer ett annat in i mitt liv, jag får liksom aldrig riktigt bara känna mig frisk och det påverkar en som person, man är inte lika glad och pigg som annars och orkar ingenting, den lilla energin man har behöver man ha till jobbet och sina nära och kära.

Nu har jag iallafall lyckats få en låsning i min nackkota och smärtan går ut i skuldran, min naprapat fick inte loss låsningen helt, men förhoppningsvis med Voltaren, vila och massage av min älskling så ska det bli bättre och jag känner redan skillnad nu när jag bara har varit hemma och gjort ingenting om dagarna, ja nu kan jag röra mig normalt och det är inte en ilande smärta konstant utan bara vid vissa rörelser och jag får fortfarande tänka mig för när jag sitter eller ligger ner.

Jag ska vara hemma resten av veckan och hoppas på att kunna gå till jobbet på Måndag och köra till 110% igen. Ska bli skönt att få komma tillbaka uppvilad och pigg, förhoppningsvis.


VILL HA, VILL HA, VILL HA!!!!


Igår hittade jag en ny fin klocka på nätet, Swatch har gjort en ny skönhet och den finns i ROSA, min favoritfärg och den finns i flera olika färger, så har man möjlighet att köpa flera så kan man ju matcha med olika kläder. Och det bästa är att jag brukar träna (har inte blivit mycket av det dom sista veckorna tyvärr) i rosa kläder och den skulle ju passa perfekt, sen även till vardags då jag gillar mycket svarta kläder. Då är det snyggt med rosa till.
Klockan kostar 1080kr MEN jag gick in på en av mina favoritbloggar precis och hittade den här tävlingen, å jag tänker definitivt tävla, det skulle ju vara en grym julklapp till mig själv och det är precis vad jag behöver nu, ja men lite uppmuntran när man sitter här hemma och gör ingenting för att kroppen har lagt av lite lätt just nu. =(

Hur gör man då? För ni vill ju självklart tävla också, jo har man en egen blogg så är det bara att köra.
Det är såååå enkelt, det är bara att klicka på länken nedanför så får ni info där på fina Ida Wargs blogg och det finns även en länk till sidan du kan köpa klockan på om man inte kan eller vill tävla:

http://werun.nyheter24.se/idawarg/2011/12/01/tavling-vinn-den-nya-klockan-fran-swatch/‎

LYCKA TILL!!! =)


RSS 2.0